جستجو
search-engine-optimizatuon-principles-dookanwp

زمان مطالعه: 8 دقیقه

برای سئو سایت چه کارهایی باید انجام دهم ؟

برای سئو سایت چه کارهایی باید انجام دهم ؟

با اصول سئو و بهینه سازی سایت آشنا شوید

سئو وب سایت: سئو و بهینه موتور جستجو (SEO – Search Engine Optimization) یکی از اصطلاحات پرکاربرد در بین سایت‌ها و مقالات مربوط به دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی است. این کلمه که تلفظ صحیح آن «اِس‌ای‌او» است، به‌مجموعه کارها و فرآینده‌هایی گفته می‌شود که در مجموع منجر به افزایش رتبه یک سایت در موتورهای جستجو مانند گوگل می‌شوند. سئو و بهینه سازی سایت، اصول و قواعدی دارد که در این مقاله قصد داریم آن‌ها را آموزش دهیم.

در این آموزش در سه قسمت، به‌صورت کامل به‌ موضوع سئو وب سایت خواهیم پرداخت و اصولی که لازم است برای افزایش رتبه سایت در گوگل آنها را رعایت و اجرا کنید، را به‌ شما معرفی خواهیم کرد.

مروری کلی به تیتر های این مقاله:

سئو و بهینه سازی موتور جستجو چیست؟

_ تفاوت بازاریابی موتور جستجو (SEM) با بهنیه سازی موتور جستجو (SEO

_ ۵ دلیل برای اهمیت دادن به سئو سایت

_ کمترین هزینه برای دیده شدن

_ افزایش ورودی و ترافیک سایت

_ بدست آوردن کاربران هدفمند

_ افزایش فروش

_ کمک به برند سازی کسب و کار

انواع مدل‌های سئو – سئو کلاه …

_ سئو کلاه سفید (White Hat SEO)

_ سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)

_ سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO)

3 پایه اصلی اصول سئو و بهینه سازی

_ سئو تکنیکال – Technical SEO

_ سئو درون صفحه – On Page SEO

_ عنوان صفحه

_ توضیحات متا

_ پیوند یکتا

_ هدینگ‌‌ها

_ کلمه کلیدی

_ سئو خارج صفحه – Off Page SEO

_ لینک سازی

_ رسانه‌های اجتماعی

_ نقشه سایت و سرویس‌های گوگل

_ لینک‌، بک‌لینک و لینک سازی داخلی و خارجی

_ الگوریتم‌های گوگل برای رتبه‌بندی‌ سایت‌ها

_ گوگل پنالتی – جریمه شدن توسط گوگل

سئو و بهینه سازی موتور جستجو چیست؟

سئو و بهینه سازی یکی از زیر شاخه‌های موضوع بازاریابی موتور جستجو می باشد. سئو (SEO) مخفف کلمه «بهینه سازی موتور جستجو» یا همان Search Engine Optimization است. در مبحث سئو و بهینه سازی، افراد صاحب کسب و کار اینترنتی سعی می‌کنند با اصول و قواعد تعریف شده، جایگاه وب سایت خود را در صفحه‌ نتایج گوگل (SERP) بالاتر ببرند.

سئو علاوه بر اینکه یکی از زیرشاخه‌های بازاریابی موتور جستجو است، یکی از مباحث مهم بازاریابی اینترنتی برای کسب و کار اینترنتی نیز می باشد. هر کسب و کار آنلاینی که یک وب سایت برای خود راه‌اندازی می‌کند، باید بتواند خود را به افراد معرفی کند. یکی از این راه‌ کارهای مناسب و ارزان، تمرکز بر روی سئو و بهنیه کردن وب سایت می باشد.

در این مقاله قصد داریم شما را با تمامی اصول سئو آشنا کنیم و به‌ شما بخش‌های مختلف آن را توضیح دهیم. نکته مهم در خصوص بهینه سازی وب سایت این است که تمامی کارها در یک دوره زمانی نتیجه می‌دهند. شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید که یک شبه یا حتی یک ماهه، رتبه گوگل شما بالا برود.

یک شفاف‌ سازی هم در خصوص عبارت «افزایش رتبه گوگل سایت» لازم است بگوییم. توجه کنید که افزایش رتبه گوگل به‌معنای بالا بودن ارزش یک سایت نزد گوگل به‌ معنای کلی نیست. یعنی ممکن است چند صفحه با ارزش داشته باشید و در گوگل رتبه خوبی داشته باشند.

اما این مورد باعث نمی‌شود که هر چیزی بعد از آن منتشر شد، آن هم رتبه خوبی بگیرد. نکته اول این است که گوگل دایرکتوری نمایش سایتها نیست. بلکه باید در یک کلمه کلیدی خاص رتبه خود را مشاهده کنید. پس به صورت به‌ کار بردن عبارت افزایش رتبه سایت در گوگل به‌ معنای کلی اشتباه می باشد.

خیلی خلاصه باید بگوییم که، پیش از اینکه به‌سراغ سایر پارگراف‌های مقاله برویم، باید بگوییم که مبحث سئو در سه زیر شاخه سئو تکنیکال (Technical SEO)، سئو داخلی (On Page SEO) و سئو خارجی (Off Page SEO) تعریف می‌شود. نکته مهم این است که هیچ کدام از این موارد به تنهایی ارزشمند نیستند و باید همه‌ آنها با هم در یک سطح مناسب باشند تا شاهد گرفتن رتبه خوب و مناسب در گوگل باشیم.

اینکه یک وب سایت از لحاظ کدنویسی حرفه‌ای باشد اما محتوا اصولی در سایت نداشته باشد، دلیل نمی‌شود که سایت رتبه خوبی بگیرد. حتی اگر محتوا خوبی هم تولید کند ولی در سئو خارجی، موفق عمل نکند، باز هم نتیجه مطلوب را نخواهد گرفت.

تفاوت بازاریابی موتور جستجو (SEM) با بهنیه سازی موتور جستجو (SEO)

در بازاریابی موتور جستجو (Search Engine Marketing) به دو موضوع بهنیه سازی موتور جستجو و تبلیغات موتور جستجو (پرداخت کلیکی) اشاره می کند. یعنی سئو و بهینه سازی یکی از زیر مجموعه‌های علم بازاریابی موتور جستجو است.

شما برای اینکه بتوانید با بازاریابی در موتورهای جستجو خدمات و کسب و کار خود را معرفی کنید و درآمدزایی داشته باشید، باید حتما اصول سئو و بهینه سازی را نیز یاد بگیرید. به منظور آشنا شدن با بازاریابی موتور جستجو، پیش از خواندن ادامه سایر بخش‌ها، حتما مقاله پیش‌نیاز را مطالعه کنید.

۵ دلیل برای اهمیت دادن به سئو سایت

برای سئو سایت چه کارهایی باید انجام دهم

با این که نتایج سئو همواره درخشان بوده و است و هر کسب و کاری که آن را به‌کار بگیرد، نا راضی نخواهد بود اما شاید این سوال برای برخی پیش بیاید که چه نیازی به سئو داریم. می‌توانیم به‌جای آن از طریق روش های دیگری آدرس سایت و کسب و کار اینترنتی خود را به دیگران بدهیم. جدا از محبث زمان بر بودن این‌کار، در ادامه به ۵ دلیل برای اینکه چرا باید وب‌سایت خود را سئو کنیم، خواهیم پرداخت.

1- کمترین هزینه برای دیده شدن

در مقایسه با تبلیغات اینترنتی و حتی پراخت کلیکی که در بازاریابی موتور جستجو به آن پرداخته شده است، سئو و بهینه سازی سایت برای شما کمترین هزینه را برای معرفی شدن دارد. اگر به درستی سئو را فرا بگیرید و آن را در وب سایت خود پیاده کنید، سایت و نام شما در صفحه‌ نتایج موتور جستجویی مثل گوگل نمایش داده می‌شود و شما بدون آنکه هزینه‌ای پرداخت کنید، در مرکز توجه علاقه‌مندان به کسب و کارتان قرار خواهید گرفت.

یادگیری seo و آموزش آن اولین قدم برای شما است. پس از آن می‌توانید بدون هزینه هر صفحه‌ای از وب سایت خود را در نتایج بالا آورده و به خوبی دیده شوید. پس اولین دلیل برای اهمیت دادن به‌ سئو، به‌نوعی تبلیغ رایگان سایت شما در گوگل یا هر موتور جستجو دیگری است.

2- افزایش ورودی و ترافیک سایت

خب وقتی که در نتایج دیده شوید، کاربران ممکن است بر روی سایت شما کلیک کنند و وارد آن شوند. یک کاربر که از گوگل به سایت شما بیاید، یک بازدید کننده جدید و طبیعی از طریق جستجو (Organic Search) برای سایت شما بوده و این بسیار با ارزش خواهد بود. حال وقتی در نتایج در جایگاه خوبی قرار بگیرید، صدها تا هزاران نفر ممکن است بر روی کلمه کلیدی شما در گوگل کلیک کنند و به سایت شما وارد شوند.

افزایش بازدید سایت شما، باعث می‌شود طیف گسترده‌ای از کاربران مشتاق به کسب و کار خودتان را در سایت داشته باشید. این مورد به شما کمک می‌کند که بتوانید از طریق بازاریابی درون‌گرا و آنالیز افراد کسب و کار اینترنتی خوتان را رونق دهید. همچنین افزایش بازدید یک سایت، رتبه سایت الکسا (Alexa) را نیز کاهش می‌دهد و می‌توانید زودتر به‌جایگاه مناسبی در بین سایت‌های هر کشور برسید.

3- بدست آوردن کاربران هدفمند

شاید مهمترین دلیل برای seo کردن همین مورد باشد. شما با بهینه کردن سایت و صفحات خود برای موتورهای جستجو عملا کاربران و یا به بیانی دیگر، مشتریان هدفمند را وارد سایت خود می‌کنید. همان طور که در قسمت های قبل اشاره شد، گوگل یک دایرکتوری برای نمایش سایت ها نیست، بلکه هر سایت را در یک کلمه کلیدی نمایش می‌دهد. کاربران اینترنت با جستجو یک کلمه کلیدی که مربوط به کسب و کار شما باشد می توانند سایت شما را پیدا کنند.

این مورد باعث می‌شود بازار هدف خود را بهتر جذب کسب و کار خود کنید. شما با seo و بهینه کردن وب سایت خود می‌توانید روزانه بسیاری از افراد علاقه‌مند به موضوعات خود را در سایت، از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل جذب کنید. برای اینکه بتوانید این کاربران وارد شده به سایت را مدیریت کنید، باید با نردبان وفاداری و بحث انواع مشتری آشنا باشید.

4- افزایش فروش

هرچه شما افراد بیشتری را از طریق مورتورهای جستجو به وب سایت خود هدایت کنید، احتمال فروش محصولات خود در وب سایت را هم بیشتر کرده‌اید. اگر که یک فروشگاه اینترنتی دارید، طبیعتا بهینه سازی می‌تواند به‌صورت مستقیم بر روی فروش محصولات شما تاثیر داشته باشد. زیرا کاربر ممکن است در موتور جستجوی گوگل عبارت کامل خرید … را جستجو کرده باشد، یعنی به‌دنبال خرید آن محصول بوده است.

البته افزایش فروش تنها وابسته به ورودی‌های گوگل یک کسب و کار نیست و شما باید با استفاده از استراتژی های بازاریابی سعی کنید افراد را در وب سایت خود نگه دارید و با ارائه پیشنهادهایی آن‌ها را مشتری  دائمی خود کنید.

اگر هم کلا سایت شما فروشگاهی نیست، یعنی محصولی برای فروش مستقیم ندارد، عنوان این بخش می‌تواند برای شما به‌منظور افزایش تعداد کاربران عضو شده سایت، یا افزایش تعداد مشترکان خبرنامه وب سایت شما باشد. به‌صورت کلی در این بخش منظور این است که ورودی های زیاد از گوگل و سایر موتورهای جستجو باعث می‌شود احتمال افزایش عمل یک کاربر در سایت شود. این عمل می‌تواند خرید باشد یا عضو شدن در سایت و …

5- کمک به برند سازی کسب و کار

دلیل آخر برای اهمیت seo و بهینه کردن سایت به بحث برند سازی ارتباط دارد. یکی از مباحث مهم در موضوع برن سازی، فعالیت بر روی بالا بردن آگاهی از برند است. شما وقتی در گوگل روزانه هزارن بار دیده شوید، بهترین نتیجه را در این مورد برای شما دارد. در انتهای عنوان‌هایی که در گوگل نمایش داده می‌شود (که در ادامه مباحث فنی آنها را بررسی می‌کنیم)،  نام برند و یا همان نام وب سایت و کسب و کار شما نمایش داده می‌شود.

وقتی در یک موضوع مشخص مقالات مفیدی را آماده کرده باشید و در جستجوهای یک کاربر مدام اسم و برند کسب و کار شما دیده شود، و سپس یکبار مشتاق شود و وارد وب سایت شما شود، یعنی توانسته اید موفق عمل کنید. پس به دلیل نرخ بازدید بسیار بالا در موتورهای جستجو، کاربران عنوان برند و کسب و کار شما را بارها مشاهده می‌کنند و این یک مورد بسیار موثر برای ادامه برنامه برن سازی و برندینگ کسب و کار شما می باشد.

انواع مدل‌های سئو – سئو کلاه …

https://dookanwp.comearch-engine-marketing-principles/

در این قصد قسمت قصد داریم که وارد مباحث فنی مربوط به سئو و بهینه‌ سازی وب سایت شویم. اولین چیزی که شاید در بین جستجوهای خود در گوگل در مورد سئو برخورده باشید، انواع مدل‌های سئو است. این مدل‌های سئو کردن در سه دسته‌بندی سئو کلاه سفید، سئو کلاه خاکستری و سئو کلاه سیاه قرار می‌گیرند که در ادامه آن‌ها را معرفی و بررسی خواهیم کرد.

سئو کلاه سفید (White Hat SEO)

سئو کلاه سفید یعنی شما کاملا اصولی موارد مربوط به سئو تکنیکال، سئو داخلی و سئو خارجی را انجام دهید و به‌فکر سرعت در نتیجه نباشید. یعنی به‌این صورت فعالیت کنید که کدنویسی استاندارد داشته باشید، مرتب مقاله و محتوای جدید در سایت منتشر کنید و برای مثال در رسانه‌های اجتماعی نیز فعالیت داشته باشید. شاید درک این موضوع برای کسی که تازه می‌خواهد با seo و بهینه سازی آشنا شود سخت باشد، پس بهتر است معرفی seo کلاه سیاه را مطالعه کنید تا بهتر با این موضوع آشنا شوید.

سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)

در سئو کلاه سیاه، سایت‌ها می‌خواهند به‌سرعت در یک یا چند کلمه کلیدی خاص رتبه سایت خود را در گوگل بهبود ببخشند. در این نوع بهینه سازی باز هم باید افراد اصولی عمل می‌کنند اما با افراط فراوان. یعنی مقالات بسیار زیاد در سایت منتشر می‌کند که بسیاری کپی شده از سایت‌های دیگر است. تنها به دلیل افزایش صفحات سایت. یا بیش از حد مجاز در متن مقالات خود از کلمه کلیدی استفاده می‌کند.

یکی از تخلف‌های بزرگ که باعث می‌شود مدل seo کردن یک نفر، سئو کلاه سیاه باشد، به سئو خارجی و بحث لینک سازی مربوط می‌شود. ساخت لینک برای وب سایت به صورت دستی و در اصل یعنی برای خودمان از دید گوگل صحیح نیست. اما در سئو کلاه سیاه، افراد برای اینکه سریعتر به رتبه‌ای که می‌خواهند برسند، مشغول لینک سازی انبوه و خرید لینک‌های زیاد می‌شود که طبیعتا در یک بازه زمانی توسط گوگل شناسایی می‌شود و به‌اصطلاح پنالتی (جریمه) می‌شوند.

شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که اگر به این شکل است، پس چرا برخی به دنبال اجرای تکنیک‌های seo کلاه سیاه هستند؟ جواب این است که برخی از کسب و کار اصلا به وب سایت خود اهمیت نمی‌دهند و در واقع برندسازی درستی ندارند. برای مثال آژانس‌های مسافرتی و مسئولین تورهای گردشگری که برای مثال در یک زمان خاص مانند عید نوروز تنها می‌خواهند مشتری بدست بیاورند. از این کار استفاده می‌کنند. آن‌ها تنها در هفته‌های پایانی سال نیاز به بازدید کننده و مشتری دارند و پس از آن حتی اگر سایت شان جریمه شده و از نتایج حذف شود، برایشان مهم نیست. در واقع آنها در آن زمان خاص به نتیجه دلخواه می‌رسند و به سرعت در یک کلمه کلیدی خاص مانند تور مالزی، در رتبه‌های برتر قرار می‌گیرند.

سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO)

این نوع بهینه سازی چیزی بین این دو مورد است. یعنی کاملا اصولی و با برنامه بلند مدت یک وب سایت کار خود را شروع می‌کند و اصلا هم دوست ندارد توسط گوگل جریمه شود. اما از طرف دیگر می‌خواهد به رونق کسب و کار خود و افزایش رتبه در گوگل، سرعت ببخشد.

این نوع seo مرسوم‌ترین روش سئو کردن در بین سایتها است. یکی از مهمترین بخش‌های این مدل بهینه سازی کردن به بحث سئو خارجی و لینک سازی مربوط می‌شود. همان‌طور که در بخش سئو کلاه سیاه مطرح شد، لینک‌ سازی توسط خودمان برای سایت، از دید گوگل تخلف است. اما می‌توان با یک برنامه منظم و حرفه‌ای خیلی طبیعی برای سایت خود لینک سازی کرد بدون آنکه جریمه‌ای در کار باشد.

لینک سازی دستی به‌شکل هوشمندانه مورد مهمی است که باعث می‌شود سئو کلاه سفید بی‌خطر تبدیل به مدل سئو کردن کلاه خاکستری شود. سایتها اگر در seo کردن مدل کلاه خاکستری اشتباهی را مرتکب شوند، وارد مرز‌های سئو کلاه سیاه می‌شوند و باید منتظر جریمه از گوگل باشند.

۳ پایه اصلی اصول سئو و بهینه سازی

زمانی که مقدمات seo به پایان می‌رسد و می‌خواهید کار  بهینه سازی را برای وب سایت خود شروع کنید، باید با 3 پایه اصلی آن آشنا شوید. در واقع مراحل seo کردن یک سایت در سه قسمت کاملا مجرا صورت می‌گیرد. اما باید توجه داشته باشید که حتما هر سه مورد باید انجام شود.

توجه بیش از حد به یک مورد در سئو کردن، نتیجه‌ای برای شما به‌همراه ندارد و باید همه کارها را پیوسته با یک‌دیگر انجام دهید. در این قسمت ۳ اصل را به ترتیب از سئو تکنیکال، سئو آن‌پیج (درون صفحه) و سئو آف‌پیج (خارج از صفحه) با هم بررسی می‌کنیم.

سئو تکنیکال – Technical SEO

https://dookanwp.comearch-engine-marketing-principles/

اولین مورد که می‌توان آن را بیس و پایه اصلی seo معرفی کرد، سئو تکنیکال (Technical) است. در عین حال این مورد بسیار اهمیت و بدون رعایت آن سایت نمی‌تواند در سئو موفق باشد، اما خوشبختانه این مورد به‌خوبی در سایتها مورد توجه قرار گرفته است.

امروزه تقریبا همه سایت ها رسپانسیو هستند، یعنی نمایش جداگانه و ویژه‌ای در صفحه‌نمایش‌های مختلف مانند دسکتاپ، تبلت و موبایل دارند. این مورد رسپانسیو بودن یکی از بحث‌های مهم سئو تکنیکال است.

گوگل هم در الگوریتمی از عنوان موبایل فرندلی (Mobile-Friendly) برای این اصل seo استفاده کرده است.

کدنویسی استاندارد، فشرده بودن کدهای CSS و Java قالب سایت از دیگر موارد Technical SEO است. همچنین ساختاردهی درست و صحیح Url سایت هم از دیگر موارد فنی است. استفاده از قالب‌های حرفه‌ای و همچنین وجود برخی تنظیمات پیش‌فرض در سیستم مدیریت محتوا وردپرس هم باعث شده نیازی به نگرانی از بابت بخش‌هایی از Technical SEO نداشته باشیم.

همچنین وبسایت شما در ساختار خود باید دارای بخش‌هایی برای تعیین کدهای هدینگ H1 برای عنوان پست‌ها، تگ متا دیسکریپشن (توضیحات متا – Meta Description) باشد. این مورد هم برای نمایش سایت در گوگل ضروری است، اما باز هم مشابه کدنویسی استدارند اغلب قالب‌ها این ویژگی‌ها را در خود دارند و حتی می‌توانید با استفاده از پلاگین‌هایی آن‌ها شخصی‌سازی کنید. پشتبانی از سایت مپ یا همان نقشه سایت (Sitemap) هم چیزی است که دیگر تاکید بر روی آن بی‌مورد به‌نظر می‌رسد زیرا دیگر همه سایتها از سایت مپ برای معرفی سایت خود به گوگل استفاده می‌کنند.

یکی دیگر بخش‌های مهم Technical SEO که هم پوشانی ای هم با سئو درون صفحه‌ دارد، بهینه‌ سازی تصاویر استفاده شده در سایت است. استفاده از تصاویر بهینه نشده می‌تواند سرعت لود سایت شما را بالا ببرد و این اصلا مناسب سایتی که برای کسب رتبه گوگل برنامه دارد، نیست.

در پایان بحث سئو تکنیکال باید به گواهینامه امنیتی SSL نیز اشاره‌ای بکنیم. استفاده از این گواهینامه در دو سال گذشته بسیار مهم شده است. بارها مشاهده شده که سایت‌هایی که در شرایط مشابه با یکدیگر بوده‌اند، به‌دلیل SSL رتبه‌های متفاوتی دریافت کرده‌اند. این گواهینامه امنیتی را باید از شرکت‌های معتبر هاستینگ خریداری کنید و آن را روی سایت خود نصب کنید تا به‌جای http، قبل از دامنه سایت https قرار گرفته و لوگو قفل سبز به‌همراه Secure در مرورگر نمایش داده شود. گواهینامه SSL هم مدل‌های مختلفی دارند که هرکدام ویژگی‌های خودشان را دارند اما دیگر به این بحث مربوط نمی‌شوند.

سئو درون صفحه – On Page SEO

برای سئو سایت چه کارهایی باید انجام دهم

شروع عملیات اصلی seo کردن یک وبسایت با سئو درون صفحه – آن‌ پیج (On-Page SEO) شروع می‌شود. خیلی خلاصه و ساده باید گفت که هر کاری که شما بر روی صفحه اصلی وبسایت خودتان انجام بدهید و آن را منتشر بکنید، جزء موارد سئو درون صفحه حساب می‌شود. برای مثال محتوا بر روی سایت، یکی از کارهای مهم در On-Page SEO است. در ادامه بخش‌های مربوط به این نوع بهینه سازی را بررسی می‌کنیم.

عنوان صفحه

عنوان صفحه (Subject) چیزی است که در گوگل نمایش داده می‌شود. این عنوان همچنین بر روی تب‌های مرورگر نیز قابل مشاهده است. عنوان صفحه که برای seo کردن یک صفحه استفاده می‌شود، می‌تواند با عنوان مطلب (یعنی چیزی که در سایت منتشر می‌شود) متفاوت باشد. برای درک بهتر این موضوع مثال زیر را مطالعه کنید.

یک مقاله می‌تواند در خصوص تولید محتوا باشد و عنوان آن در سایت «تولید محتوا چیست» نوشته شود. اما برای اینکه این مقاله در گوگل بهتر دیده شود تا کاربران بر روی آن کلیک کنند، می‌تواند عنوان صفحه را تغییر دهید و برای مثال به این شکل آن را دربیاورید «همه چیز در مورد تولید محتوا | انواع فرم و ساختار محتوا». نکته مهم در خصوص انتخاب عنوان صفحه این است که کلمه کلیدی (Keyword) مد نظر شما باید در آن استفاده شده باشد.

توضیحات متا

متا دیسکریپشن یا توضیحات متا (Meta Description) یکی دیگر از بخش‌های seo درون صفحه‌ است که می‌توانید آن را برای همه صفحات سایت و مطالب تنظیم کنید. توضیحات متا دقیقا آن چیزی است که به عنوان چکیده یا خلاصه برای هر مطلب سایت در گوگل نمایش داده می‌شود.

همان‌طور که مشخص است، توضیحات متا می‌تواند بسیار برای جذب کاربران موثر باشد. زیرا افراد علاوه بر عنوان صفحه معمولا به متنی که در زیر آن نوشته شده است نیز توجه می‌کنند. خصوصا در بین کاربران موبایل این مورد بیشتر از کاربران دسکتاپ است. در توضیحات متا هر مقاله یا صفحه باید در یک خط، خیلی خلاصه چیزی که قرار است در آن صفحه نمایش داده شود را توضیح دهید.

اهمیت توضیحات متا برای سئو کردن یک صفحه این است که موتورهای جستجو بهتر ارتباط عنوان صفحه با محتویات درون آن را درک می‌کنند. از همین رو باید در این متن از کلمه کلیدی موردنظر خود حتما استفاده کنید. همچنین استفاده از کلمات کلیدی همخانواده نیز برای بالا بردن ارزش صفحه از لحاظ seo، موثر است.

پیوند یکتا

پیوند یکتا همان آدرس صفحه‌ای است که در نوار آدرس مرورگر نمایش داده می‌شود. پیوند یکتا که همان URL صفحه‌ شما است نیز باید از اصول seo پیروی کند. اولین نکته در این قسمت این است که نباید این آدرس بسیار طولانی باشد. بسیاری از سایت‌هایی که بر روی سئو سایت خود حساس هستند، همیشه از آدرس‌های بسیار کوتاه در حد یک یا دو کلمه استفاده می‌کنند.

در واقع آن‌ها کلمه کلیدی اصلی خودشان را که مقاله یا صفحه در مورد آن است را درون این قسمت وارد می‌کنند. بهترین حالت این است که پس از آدرس دامنه سایت، تنها حروف نمایش داده شود. یعنی تاریخ و یا شناسه عددی مطلب، نمایش داده نشود تا ساختار بسیار کوتاه‌تری به وجود بیاید. همچنین در موتورهای جستجو متنی که در این آدرس نوشته می‌شود هم تشخیص داده می‌شود، یعنی باید حتما از کلمه کلیدی اصلی خودتان در این قسمت استفاده کنید.

هدینگ‌‌ها

هدینگ‌ها تگ‌هایی هستند که از H1 تا H6 باید در صفحه‌ها مورد استفاده قرار بگیرند. البته استفاده از همه آن‌ها الزامی نیست. اما تگ اصلی H1 که عنوان اصلی مقاله شما است، حتما باید تنها یک‌بار در صفحه مورد استفاده قرار بگیرد. اما از سایر تگ‌ها می‌توانید چندین بار در یک صفحه استفاده کنید.

همان‌طور که گفته شد در یک مقاله عنوان اصلی شما باید در تگ H1 قرار بگیرد. این مورد در تمامی قالب‌های حرفه‌ای که به‌صورت استاندارد کدنویسی شده‌اند وجود دارد. یعنی شما هر عنوانی را که برای مطلب بنویسید به‌صورت خودکار در این تگ بسیار مهم قرار می‌گیرد. در متن مقاله باید سایر عناوین را بر اساس اهمیت در تگ‌های H5، H4، H3، H2 و H6 قرار دهید.

البته استفاده از همه این تگ‌ها اجباری نیست اما توصیه می‌شود که حتما مقاله خود را به چندین بخش تقسیم کنید و از عناوین مهم خود در H2 استفاده کنید. برای زیرعنوان‌ها نیز می‌توانید از تگ H3 استفاده کنید. اینکار و در اصل مشخص کردن عنوان‌های مهم صفحه به موتورهای جستجو کمک می‌کند که به آسانی ساختار مقاله شما را تشخصی دهند. در مجموع استفاده از هدینگ‌ها در یک مقاله، یکی از فاکتورهای مهم برای رعایت اصول seo است.

کلمه کلیدی

روز به روز که الگوریتم‌های گوگل پیشرفته‌تر می‌شوند، اهمیت این مورد یعنی کلمه کلیدی (Keyword) کمتر می‌شود. در گذشته سایت‌ها از کلمه کلیدی که می‌خواستند در آن، در نتایج اول قرار بگیرند، بار استفاده می‌کردند. یعنی بخش‌های مختلف صفحه از چندین بار کلمه مورد نظر خود را وارد می‌کردند تا رتبه بهتری بگیرند.

اما پس از تغییرات و معرفی الگوریتم‌های جدید، اصول دیگری برای استفاده از کلمه کلیدی تعریف شد. اول اینکه زیاد استفاده کردن از یک کلمه کلیدی، نه‌تنها ویژگی مثبتی نیست، بلکه نتیجه عکس دارد و سایت شما جریمه خواهد شد. دومین مورد این است که کلمه کلیدی باید در طول مقاله چندین بار در قسمت‌های مختلف تکرار شده باشد، نه‌اینکه تنها در یک قسمت چندین بار آن را پشت سر هم از آن استفاده کرده باشیم.

امروزه یکی از موارد مهم در خصوص کلمه کلیدی این است که صرفا نباید به همین کلمه محدود شوید. یعنی نباید در مقاله تنها بر روی آن تاکید کنید، بلکه لازم است از کلمات کلیدی مرتبط و یا به بیان دیگر همخانواده نیز در متن استفاده کنید. به این صورت گوگل و سایر موتورهای جستجو بهتر می‌توانند موضوع مقاله را تشخیص دهند. همچنین این کار باعث می‌شود که مقاله و محتوای شما در سایر کلمات کلیدی نیز خود را نشان دهد و رتبه بگیرد.

سئو خارج صفحه – Off Page SEO

برای سئو سایت چه کارهایی باید انجام دهم

وقتی شما Technical SEO و On-Page SEO را پشت سر بگذارید، به مرحله آخر یعنی سئو خارج از صفحه – آف پیج سئو (Off-Page SEO) می‌رسید. سئو خارج از صفحه مجموعه‌ای کارهایی است که بر روی سایت اصلی انجام نمی‌شوند. یعنی ارتباط مستقیم به خود محیط و پنل کاربری سایت شما ندارند و قرار نیست محتوای درونی سایت شما تغییر بکند.

در ادامه سه قسمت مهم سئو خارج از صفحه (Off-Page SEO) را بررسی خواهیم کرد. لینک‌ سازی کردن در سایت‌های دیگر، فعالیت در رسانه‌های اجتماعی برای معرفی بیشتر وب‌سایت و در پایان کار با سرویس‌های گوگل کارهایی هستند که آن‌ها را در بحث Off-Page SEO مطرح می‌کنیم.

نکته مهم که در بخش‌های ابتدایی مقاله هم به آن اشاره شد این است که نباید به تنهایی به یک بخش توجه کرد. همه قسمت های سئو درون صفحه و خارج صفحه مهم هستند و در اصل مکمل یکدیگرند. اگر تنها بر روی مباحث سئو خارج از صفحه تمرکز کنید و اصلا به خود سایت نرسید، مطمئن باشید اگر نتیجه‌ای هم بگیرید، کاملا کوتاه مدت بوده و به سرعت دوباره پایین می‌آیید.

لینک سازی

بسیاری به‌اشتباه مهمترین قسمت seo را لینک سازی (Link Building) می‌نامند. با اینکه لینک سازی یکی از قسمت های مهم در سئو و بهینه سازی است و اصلا به خاطر همین لینک سازی مدل سئو کردن، سئو خاکستری به وجود آمد. پس مهم است اما همه چیز نیست و اگر تنها به لینک سازی بپردازید، حتما به سایت خود ضرر زده‌اید.

ینک سازی به این صورت است که شما به سایت هایی که در آنها امکان لینک ساختن وجود دارد، مانند وبلاگ ها، انجمن ها، دایرکتوری ها و … می‌روید و به هر صورتی که می توانید، لینک سایت خود را در سایت دیگر قرار می دهید تا از آن سایت لینک بگیرید. در ادامه این مقاله در خصوص لینک ها و انواع آن توضیحاتی خواهیم داد.

رسانه‌های اجتماعی

مورد بعدی در سئو خارج از صفحه مربوط به رسانه های اجتماعی می شود. فعالیت در رسانه های اجتماعی یک کار مهم و تقریبا اجباری برای هر وب سایتی می باشد که قصد دارد سایت خود را بهینه کند. شما باید حتما با عضویت در رسانه های اجتماعی مختلف، عنوان کسب و کار و برند خود را وارد کنید و سپس به صفحات سایت خود لینک دهید.

با این کار شما به گوگل این پیام را داده‌اید که سایت‌ ما از رسانه‌های اجتماعی مختلف نیز طرفدار دارد و کاربر به سایت ما از این پلتفرم اضافه می‌شود. قبلا در مقاله اصول بازاریابی رسانه های اجتماعی به معرفی و بررسی راه های مختلف بازاریابی از طریق رسانه‌های اجتماعی پرداخته شده است.

نقشه سایت و سرویس‌های گوگل

در برخی مقالات مربوط به سئو خارج از صفحه این مورد هم به عنوان فاکتورهایی در نظر گرفته شده که باید آن را در این قسمت معرفی کنیم. همانطور که حتما تا به اینجا متوجه شده‌اید، بارها به‌جای موتور جستجو از نام گوگل استفاده شده است. از آنجایی گوگل پرطرفدارترین موتور جستجو می باشد ما هم برای کسب رتبه بهتر در آن با هم رقابت می کنیم.

اهمیت گوگل باعث می‌شود که ما مجبور باشیم هر الگوریتم، طرح و برنامه‌ای هم که داشته باشند را در وب‌سایت خود پیاده کنیم. گوگل برای درک بهتر سایتها و ساختار درونی آنها سرویس گوگل وب مستر تولز (Google Webmaster Tools) یا همان سرچ کنسول (Search Console) را معرفی کرده است. با استفاده از این سرویس می‌توانید نقشه سایت خود را به‌گوگل معرفی کنید تا مطالب شما زودتر در گوگل ایندکس شوند. به بیان ساده تر یعنی زودتر در سایت گوگل منتشر شده و در لیست نتایج قرار بگیرد.

اما نقشه سایت چیست؟ نقشه سایت (Sitemap) یک صفحه وب با پسوند xml است. در این صفحه لیست همه صفحه های سایت شما در دسته بندی های مختلف قرار دارد و شما با معرفی آن به گوگل می‌توانید سرعت ایندکس شدن صفحات را بالا ببرید. البته اگر حتی سایت مپ را در گوگل وب مستر تولز ثبت هم نکنید، بالاخره بعد از حداکثر یک هفته، گوگل متوجه این نقشه سایت می‌شود.

دیگر سرویس گوگل که دیگر ارتباط مستقیمی با seo و بهینه سازی ندارد، گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نام دارد. در این سرویس می‌توانید با ثبت سایت خود، به‌نوعی آمار بازدید سایت را مشاهده کنید. البته مشاهده آمار دقیق کاربران تنها یکی از بخش‌های گوگل آنالیتیکس است و شما می‌توانید به معنای واقعی کاربران سایت خود را آنالیز کنید. یعنی ببینید از کجا به سایت شما آمدند، پس از ورود به سایت به چه صفحه‌ای رفته اند و چه کارهایی را در سایت شما انجام داده‌اند. گوگل وب مستر تولز و همچنین گوگل آنالیتیکس هرکدام ویژگی‌هایی دارند که دیگر به این مقاله مربوط نمی‌شوند اما حتما به زودی اطلاعاتی در مورد این دو سرویس پرکاربرد در سایت منتشر خواهیم کرد.

لینک‌، بک‌لینک و لینک سازی داخلی و خارجی

برای سئو سایت چه کارهایی باید انجام دهم

ساختار کلی لینک (Link) به‌ این صورت است که یک کلمه برای مثال «گوگل» به صفحه‌ «https://Google.com» اشاره می‌کند، در اصل لینکی ارسال می‌کند. یعنی افراد با کلیک بر روی کلمه «گوگل» به صفحه «https://Google.com» می‌روند. به کلمه گوگل در این ساختار، انکر تکست (Anchor Text) می‌گویند.

حال زمانی که شما یکی از کلمه های کلیدی خودتان را به‌صفحه ای در سایت خودتان لینک دهید، یک لینک ساخته‌اید. اگر این لینک ها درون صفحات سایت خودتان باشد، یعنی از یک صفحه سایت به یک صفحه دیگر لینک ارسال کنید، لینک‌ سازی داخلی (Internal Link Buiding) انجام داده‌اید. اگر هم همین لینک را برای مثال در یک انجمن اینترنتی که طبیعتا آدرس و دامنه متفاوتی دارد، منتشر کنید و یا در همان سایت خود به یک سایت خارجی لینک دهید، لینک سازی خارجی (External Link Buiding) را انجام داده‌اید.

هر دو مدل لینک سازی برای سئو کردن سایت ضروری است. وقتی لینک سایت شما در یک وبسایت دیگر قرار می‌گیرد، به‌ اصطلاح آن لینک برای شما یک «بک لینک» یا Back Link به‌حساب می‌آید. یعنی یک وب‌ سایت خارجی به سایت شما لینک داده است. اصطلاح بک‌ لینک گرفتن دقیقا به‌‌این معنی است که در وب‌ سایت‌های دیگر لینک سایت خود را قرار دهید تا یک لینک به سایت شما ارسال شود.

خود لینک‌ ها در دو دسته‌ بندی قرار می‌گیرند. لینک‌های فالو (Follow) و لینک‌های نوفالو (NoFollow). در اصل لینک‌های فالو، لینک‌های با ارزش برای یک سایت هستند. در این مدل‌ لینک‌ها، به موتور جستجو در هنگام ایندکس کردن صفحه، این پیام منتقل می‌شود که: این وب‌ سایت (که به آن لینک داده شده است) ارزشمند است و آن را دنبال کن. لینک‌های فالو، طبیعتا بهترین مدل لینک هستند و بهتر است در سایت‌ هایی لینک سازی انجام دهید که به‌ شما لینک فالو دهند، زیرا ارزش و اعتبار آن وب‌ سایت به‌ نوعی به سایت شما منتقل می‌شود.

در سوی دیگر لینک‌ های نوفالو قرار دارند. این لینک‌ها در ساختار خودشان تگی به‌نام ”rel=”nofollow دارند. این لینک‌ها هم اگر در سایت‌های بسیار با اعتبار بالا درج شوند، برای شما تاثیر خواهند داشت. اما به‌ صورت کلی این لینک‌ ها این پیام را به موتور جستجو می‌دهند که: کیفیت و اعتبار این سایت را تایید نمی‌کنم و لینک تنها برای معرفی است. نکته تکمیلی بخش لینک‌ها هم این است که به لینک‌های فالو، لینک‌های دوفالو (DoFollow) و به بک لینک‌ها، لینک‌های ورودی (Inbound Links) هم می‌گویند.

الگوریتم‌های گوگل برای رتبه‌بندی‌ سایت‌ها

گوگل برای نمایش سایت‌ها در صفحه‌ نتایج جستجو از الگوریتم های مختلفی استفاده می‌کند. دلیل اینکه یک وبسایت بالاتر از یک وبسایت دیگر قرار می‌گیرد است که سایت اول، تمامی اصول و تکنیک‌های معرفی شده در یک الگوریتم را رعایت کرده است و سایت آن نزد گوگل اعتبار بهتری دارد. سایت‌ها به‌این شکل در همه موتورهای جستجو رتبه بندی می‌شوند.

گوگل بطور خاص سالانه چندین الگوریتم کوچک و بزرگ را معرفی می‌کند و یا در بروزرسانی هایی، فراخوان های جدیدی را برای الگوریتم های قدیمی تنظیم می‌کند. برای مثال وقتی در وب همه سایت ها از روی هم مطالب را کپی می‌کردند، گوگل با انتشار یک الگوریتم دیگر به سایت های کپی‌کننده ارزش نداد و آنها رتبه خود را از دست دادند. پس اهمیت الگوریتم ها و شناختن آنها بسیار مهم می باشد.

در این قسمت از آموزش اصول سئو و بهینه سازی قصد معرفی تک تک الگوریتم ها را نداریم اما حتما به زودی در سایت آموزش هایی جامع برای معرفی و بررسی ویژگی‌های هر یک از الگوریتم های گوگل متتشر خواهیم کرد تا به صورت کامل با همه الگوریتم های گوگل آشنا شوید.

گوگل پنالتی – جریمه شدن توسط گوگل

در قسمت مدل‌های سئو کردن، در قسمت سئو کلاه سیاه به جریمه شدن توسط گوگل اشاره کردیم. اصطلاح پنالتی شدن یا همان جریمه شدن، ترسی است که بسیاری از افراد آن را در هنگام seo کردن دارند. اول ببینیم که جریمه شدن دقیقا چگونه صورت می‌گیرد.

در گذشته گوگل سایتهایی را که برای مثال پر از کلمات کلیدی در یک صفحه بودند و یا بک‌ لینک های انبوه بی کیفیت (بک لینک های اسپم) داشنتند را برای همیشه از صفحه نتایج گوگل حذف می‌کرد. یعنی سایت به صورت کامل حذف می‌شد و حدقال تا ۶ ماه بعد اگر سایت نقص ها را رفع نمی‌کرد، نمی‌توانست مجدد در صفحه جستجو گوگل برگردد. اما حال گوگل سعی می‌کند کمترین آسیب را به سایتها بزند. به‌همین خاطر بیشتر صفحات سایتها جریمه می‌شوند. یعنی اگر کسی تخلفی داشته باشد، همان صفحه جریمه شده و از صفحه نتایج حذف می‌شود.

اگر همیشه مدل seo کردن کلاه سفید را پیش بگیرد که هیچ‌گاه جریمه نخواهید شد. جریمه شدن در اصل وقتی است که شما وارد سئو کلا سیاه می‌شوید. نکته اصلی اینجا است که ریسک وارد سئو کلاه سیاه شدن، با انجام کارهای سئو کلا خاکستری زیاد می‌شود. اگر خیلی ساده تر بخواهیم مثال بزنیم، مثلا شما اگر در لینک سازی برای سایت خود اشتباه عمل کنید و لینک های بی‌کیفیت زیادی را در یک مدت زمان مشخص بسازید، گوگل این حرکت را مشکوک میبیند و ممکن است آن صفحه‌ را جریمه کند.

با اینگه گفته شد که امروزه معمولا صفحه ها از نتایج حذف می‌شوند، اما خب اگر کسانی به اشتباه چندین ماه بسیاری از صفحات خود را از روش‌های سئو کلاه سیاه سئو کنند، طبیعتا پس از متوجه شدن گوگل، بسیاری از صفحات سایت خود را از دست می‌دهند. (از نتایج جستجو گوگل حذف می‌شوند)

گوگل برای اینکه ار جریمه شدن جلوگیری شود، از مدیران سایتها یا همان وب مسترها (Webmasters) می‌خواهند که عضو سرویس گوگل وب مستر تولز شوند. شما با عضویت در این سرویس، می‌توانید پیغام‌های گوگل را مشاهده کنید. یعنی اگر خطایی کرده‌ باشید، گوگل ابتدا در این جا به شما اخطار می‌دهد و اگر در مدت زمان تعیین شده مشکل رفع نگردد، آن زمان مشمول جریمه خواهید شد. پس عضویت در این سرویس گوگل یکی از کارهای مهمی است که باید در هنگام seo و بهینه سازی آن را انجام دهید.

جمع‌بندی

به‌پایان آموزش اصول سئو و بهینه سازی رسیدیم. در این آموزش سعی شد تمامی قسمت های مهم seo یا به بیان درست‌ اِس‌ای‌او (SEO) مطرح شود و شما با تمامی قسمت‌های آن آشنا شوید. در ادامه در سایت دکان وردپرس حتما به صورت تخصصی تر هر یک از این بخش ها را معرفی خواهیم کرد و مقالاتی در مورد آنها منتشر خواهد شد.

مقالات مشابه

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکان وردپرس

دکان وردپرس در سال 1388 متولد شد. البته از ۷ سال قبل کلیت این سایت شکل گرفت که به صورت انفرادی تا سال ۹۸ ادامه داد اما بعد از اون با شکل گیری یک تیم متخصص این وب‌سایت با نام جدید و به طور رسمی و اختصاصی استارت یک شروع قدرتمند رو زد و تا کنون با خیلی از مشاغل و افراد همکاری داشته و اونها رو از کسب و کار سنتی که داشتند وارد دنیای امروز کرد.

مقالات اخیر

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است

4 دلیل داشتن وب سایت برای کسب و کار

زمان مطالعه: 8 دقیقه

Bard AI – راهنمای استفاده از ربات جدید گوگل

زمان مطالعه: 3 دقیقه

رنک مث یا یواست سئو، کدام بهتر است؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

هوش مصنوعی گوگل – Bard AI

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مشاهده همه مقالات

مقالات برگزیده

مقالات برگزیده را می‌توانید از این قسمت ببینید

چگونه گوگل آنالیتیکس را در وردپرس نصب کنم؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آموزش 50 روش بک لینک سازی برای وبسایت

زمان مطالعه: 10 دقیقه

نحوه اتصال گوگل آنالیتیکس به وب سایت وردپرسی

زمان مطالعه: 3 دقیقه

راهنمای تنظیم CDN رایگان کلودفلر در وردپرس

زمان مطالعه: 10 دقیقه

مشاهده همه مقالات

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد