جستجو
what-is-digital-marketing-dookanwp

زمان مطالعه: 5 دقیقه

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه بخش‌هایی دارد؟

 

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه بخش‌هایی دارد؟

 

در دنیای کسب و کارهای اینترنتی یه تعریف مدام هر حال مطرح شدن و تکامل است. این تعریف که کسب و کارها را برای رسیدن به مشتریان هدف کمک می‌کند، بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) نام دارد.

 

مروری بر تیترهای این مقاله

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

گذشته و امروز دیجیتال مارکتینگ

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

انواع روش‌های دیجیتال مارکتینگ

_ بازاریابی اینترنتی

_ بازاریابی محتوا

_ بازاریابی موتور جستجو

_ بازاریابی ایمیلی

_ بازاریابی رسانه های اجتماعی

_ تبلیغات

_ تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ

_ بازاریابی اجازه‌ای

_ بازاریابی دهان به دهان

_ بازاریابی درون‌گرا

_ بازاریابی برون‌گرا

_ بازاریابی چریکی

_ بازاریابی ویروسی

_ بازاریابی تاثیرگذار

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه بخش‌هایی دارد؟

بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) روشی نوین در کسب و کارها بوده که به منظور افزایش فروش و یا گسترس سهم بازار، توسط ابزارهای دیجیتال فرآیندهای بازاریابی را انجام می‌دهند. اولین بخش مهم در این تعریف، استفاده از ابزارهای دیجیتال و جدیدی است که به سرعت در بین مردم فراگیر شده است. دومین بخش مهم مربوط به دیجیتال مارکتینگ، پیدا کردن مشتری های هدفمند است. زیرا تا پیش از این تعریف با تبلیغات گسترده هم کسب و کارها می‌توانستند مشتری جذب کنند اما هزینه زیادی باید بابت آن داده و مشتری هدف را هم سخت‌تر پیدا می‌کردند.

 

گذشته و امروز دیجیتال مارکتینگ

در این قسمت قصد بررسی تاریخچه دیجیتال مارکتینگ را نداریم و بیشتر هدف جریان شروع آن می باشد. این تعریف که برای اولین بار در سال ۱۹۹۰ به صورت رسمی مطرح شد، به کسب و کارها کمک کرد که هدفمندتر بازاریابی خود را انجام دهند. تا پیش از این مدل تبلیغات بیشتر به شیوه های سنتی بیلبورد و مجلات خلاصه می‌شد. در دیجیتال مارکتینگ باید از ابزارهای دیجیتال جهت بازاریابی استفاده کرد.

بسیار ساده می‌توان گفت که اولین تبلیغ دهندگان به تلویزیون، اولین قدم بازاریابی دیجیتال را برداشته‌اند، زیرا ترجیح داده‌اند به‌جای روزنامه و مجله و سطح شهر، مخاطبین بیشتری را هدف قرار دهند. مخاطبین بیشتر را هدف قرار دادن به معنی جذب مخاطب هدف و یا حتی بازار هدف نیست، به همین منظور امروزه بسیار بر روی این مورد در تعریف جدید دیجیتال مارکتینگ تاکید می‌شود.

دیجیتال مارکتینگ صرفا به کسب و کارهای آنلاین خلاصه نمی‌شود و پیشروهای این تعریف در ابتدا شرکت های تولیدکننده و کارخانه‌های صنعتی بوده‌اند. اما امروزه با گسترش کسب و کارهای اینترنتی و بیزینس های آنلاین، این تعریف در فرم آنها باید انجام شود. یعنی همه شرکت ها برای اسفتاده از ابزارهای نوین دیجیتال مارکتینگ باید در اولین قدم خود را آنلاین کرده و مشابه کسب و کارهای اینترنتی عمل کنند. اهداف خود را مشخص کرده و به یک استراتژی دیجیتال برسند.

 

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه بخش‌هایی دارد؟

دیجیتال مارکتینگ همانطور که مطرح شد برای هدفمند بودن تاکید دارد. اگر شاخصه‌ هدفمندی در تبلیغات وجود نداشت، همچنان باید شاهد تبلیغات گسترده بی‌هدف می‌بودیم. در بازاریابی دیجیتال تعاریف بسیاری مطرح شده که همگی سعی می‌کنند تا شما بهتر بازار هدف و مخاطبین هدف خود را پیدا کرده و هوشمندانه آنها را نسبت به کسب و کار خود آگاه کنید. به همین منظور چشم بسته نمی‌توان وارد این حوضه شد و تنها با هزینه کردن در شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ، به موفقیت رسید. تعیین سیاسیت های کاری و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت هر کسب و کار مقدمه ای برای تعیین یک استراتژی دیجیتال است.

شناسایی ویژگی‌ها و خدمات کسب و کار، شناخت و آنالیز بازار و رقبا، تعیین اهداف در بازه های زمانی مشخص، بررسی روش ورود به فضای رقابت، رقابت کردن و … نمونه‌هایی از طرح هایی هستند که پیش از ورود به حوضه دیجیتال مارکتینگ باید توسط یک کسب و کار لیست شوند. بعد از این مورد نوبت به اجرای آن می‌رسد. اجرای طرح های بازاریابی دیجیتال نیازمند آگاهی از روش های آن بوده که در قسمت بعد به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

انواع روش‌های دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ امروزه بر بستر ابزارهای دیجیتال جدید مانند، کامپیوترهای شخصی، لپ‌تاپ، موبایل و تبلت صورت گرفته و در طرح استراتژی آن باید بتوان از هر طریقی که مخاطب جذب کرد. برای ورود و اجرای عملیات دیجیتال مارکتینگ باید از اینترنت استفاده کنیم. استفاده از اینترنت اولین تعریف دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی اینترنتی را مطرح می‌کند. خود بازاریابی اینترنتی زیرشاخه‌هایی دارد که شامل بخش‌های اصلی دیجیتال مارکتینگ است اما همه اصول دیجیتال مارکتینگ به این خلاصه نشده و بخش تبلیغات آنلاین نیز وجود دارد.

 

بازاریابی اینترنتی

از آنجایی که همه روش‌های مطرح شده در دیجیتال مارکتینگ بر بستر فضای اینترنت انجام می‌شود، بسیاری آن را تنها بازاریابی اینترنتی یا همان Internet Marketing می‌نامند. غلط هم نیست اما بازاریابی اینترنتی مهم‌ترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ را شامل می‌شود. در تعریف بازاریابی اینترنتی باید گفت که شامل روش‌هایی برای بازاریابی بوده که بر بستر یک وب‌سایت انجام می‌شود. یعنی اولین قدم عملی برای اجرا برنامه دیجیتال مارکتینگ، راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی بر بستر یک وب سایت است. سپس پس از راه اندازی باید با استفاده روش های بازاریابی زیر، محصول و یا خدمات خود را معرفی کنید.

 

بازاریابی محتوا

اولین تعریف زیرشاخه در بازاریابی اینترنتی، بازاریابی محتوا (Content Marketing) نام دارد.

در بازاریابی محتوا باید با استفاده از هر نوع محتوای متنی، تصویری، ویدویی و صوتی مخاطبین هدف خود را جذب کنید. در این نوع بازاریابی افزایش مخاطبین و افزایش فروش از طریق محتوا صورت می‌گیرد. بازاریابی محتوا شامل تعریف‌هایی برای هر یک از نوع محتوا است. مانند بازاریابی اینفوگرافیک (Infographic Marketing)، بازاریابی ویدویی (Video Marketing) و همچنین بازاریابی پادکست (Podcast Marketing). برای تولید محتوا در جهت اهداف بازاریابی دیجیتال باید اصول بازاریابی محتوا که در مورد بعدی به آن اشاره شده است را رعایت کرد. 

 

بازاریابی موتور جستجو

دومین تعریف کلی که درست پس از تولید و بازاریابی محتوا باید مورد استفاده قرار بگیرد، بازاریابی موتور جستو (Search Engine Marketing) است. در این نوع از بازاریابی باید با استفاده از تکنیک‌هایی سایت‌ خود در صفحه نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، مطرح کنید. این تعریف شامل دو زیر دسته، سئو و بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) یا همان SEO و همچنین پرداخت کلیکی (Pay Per Click) یا همان PPC می‌شود. بهنیه سازی موتور جستجو مهمترین بخش این نوع بازاریابی بوده و باید حتما آن را یاد بگیرید و از آن در بازاریابی اینترنتی خود استفاده کنید.

بازاریابی ایمیلی

در بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) باید به شکلی هوشمندانه به مخاطبینی که از طریق دو روش بازاریابی محتوا و بازاریابی موتور جستجو بدست آوردید، آنها را علاقه‌مند به کسب و کار خودتان کنید تا مشتری همیشگی شما باقی بمانند. ارسال ایمیل باید از طریق سرویس هایی مانند میرلایت (MailerLite) و میل چیمپ (MailChimp) باشد. این مدل از بازاریابی می‌تواند به منظور جلب اعتماد کاربر و وفاداری، برندسازی، تبلیغات و فروش محصول انجام شود.

 

بازاریابی رسانه های اجتماعی

بازاریابی رسانه های اجتماعی (Social Media Marketing) که به اختصار SMM نامیده می‌شود، یکی از جدیدترین روش‌های بازاریابی بوده که تمرکزش بر روی شبکه های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر، تلگرام، اینستاگرام، پنترست و … است. در این نوع از بازاریابی باید با استفاده از طرح های گرافیکی اختصاصی و مطالب مفید و البته کوتاه، مخاطبین خود را علاقه مندتر کنید. این مدل مشابه بازاریابی ایمیلی، می‌تواند به‌منظور جلب اعتماد، برندسازی، تبلیغات و همچنین بر پا کردن یک چالش و مسابقه نیز استفاده شود. اما بحث برندسازی آن از بقیه بیشتر اهمیت دارد.

 

تبلیغات

تبلیغات (Advertising) بعد از بازاریابی اینترنتی به عنوان دومین دسته اصلی دیجیتال مارکتینگ شناخته می‌شود. تبلیغات هدفمند در بازاریابی دیجتال می‌تواند در کنار روش های اصولی آن شما را زودتر به نتیجه برساند. تبلیغات که در علم دیجیتال مارکتینگ در دو دسته تبلیغات هدفمند (Targeted Advertising) و نیز تبلیغ مستقیم (Native Advertising) تقسیم می‌شود. برای مثال تبلیغات هدفمند گونه‌ای از تبلیغات است که در آن به ازای هر کلیک پول پرداخت می‌کند، آن هم نه برای هر کلیک، بلکه کلیک‌هایی که خودتان در شبکه تبلیغات موردنظر تعیین کرده‌اید که چه افرادی اینکار را انجام دهند. اما در تبلیغات مستقیم مانند تبلیغات بنری (Banner Advertising) و یا تبلیغات ویدویی، شما محصول یا خدمات خود را مستقیما تبلیغ می‌کنید و هدفمندی خاصی در آن وجود ندارد.

 

تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ چیست و چه بخش‌هایی دارد؟

چارچوب کلی روش های دیجیتال مارکتینگ تا به‌ اینجا معرفی شد اما در کنار این تعاریف تاکتیک‌ هایی وجود دارد که توسط شرکت‌ هایی مورد استفاده قرار گرفته و موفقیت‌ آمیز هم بوده است و آن روش ها را می‌توان در کنار روش‌ های اصلی استفاده کرد. این تاکتیک ها همانند روش‌ های معرفی شده اصولی و اثبات شده نیستند و دلیل آن هم این است که برای هر نوع کسب و کار مناسب نبوده و بلکه در زمان‌ های خاص و یا موقعیت‌ های دشوار از آنها استفاده کرده اند. همچنین همه این تکتیک‌ ها در اصل مربوط به دیجیتال مارکتینگ نبوده و روش‌ هایی از بازاریابی هستند که کسب و کارهای انلاین هم می‌توانند آنها در بین برنامه‌ های دیجیتال مارکتینگ خود پیاده کنند.

 

بازاریابی اجازه‌ای

در مدل بازاریابی اجازه ای (Permission Marketing) مردم، مخاطب و یا کاربر با رضایت خودشان، از شما می‌خواهند خدمات و یا سرویس تان را معرفی کنید. در دنیای دیجیتال و آنلاین امروز، مدل‌های مختلفی در حوزه دیجیتال مارکتینگ برای بازاریابی اجازه‌ای وجود دارد.

 

بازاریابی دهان به دهان

بازاریابی دهان به دهان (Word of Mouth Marketing) که به‌ اختصار WOMM نامیده می‌شود. در این مدل از بازاریابی یک مصرف‌کننده (Consumer) پس از استفاده از محصول و یا خدماتی، تجربه خودش را با شخص دیگری در میان می‌گذارد. حال اگر این تجربه رضایت‌ بخش بوده باشد و فرد دیگر با اعتماد به شخص اول از محصول استفاده کند، یعنی از طریق بازاریابی دهان به دهان یک کسب و کار مشتری جدید کسب کرده است.

 

بازاریابی درون گرا

بازاریابی درون گرا (Inbound Marketing) شیوه ای از بازاریابی است که در آن ارتباط بین مشتری و کسب و کار از طریق مشتری آغاز می‌شود. یعنی این مشتری یا در بیان دیجیتال، کاربر است که به سراغ شما می‌آید و از شما سوال پرسیده و یا خرید می‌کند. در این مدل از بازاریابی باید بتوانید نیازی را در مخاطبین ایجاد کنید تا به سراغ شما بیایند و آنها آغازگر رابطه مشتری و کسب و کار باشند.

 

بازاریابی برون گرا

برعکس بازاریابی درون گرا، در بازاریابی برون گرا (Outbound Marketing) این شما هستید که کسب و کار خود را به مشتری مرتبط می‌کنید. این نوع از بازاریابی از طریق روش های تبلیغات مستقیم صورت می‌گیرد و کسب و کار هر جایی که بشود، سعی می‌کند محصول یا خدمات خود را به مشتری معرفی کند.

 

بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی یا پارتیزانی (Guerrilla Marketing) یک روش نامتعارف برای بازاریابی در مدت زمان کوتاه و با بودجه محدود است. بازاریابی چریکی به صورت مستقیم با مردم (که شاید مشتری شما شوند) در ارتباط است. نقاشی برند شما در سطح شهر در پارک و روی اتوبوس و … یک شیوه تبلیغات مستقیم در بازاریابی چریکی بوده و یا برای مثال شرکت بیمه ای که برای معرفی خدمات بیمه موبایل خود، دزد استخدام می‌کند تا موبایل افراد را بزند و سپس شرکت را معرفی کنند، هم نمونه‌ای دیگر از بازاریابی چریکی است. در این نوع از بازاریابی خلاقیت حرف اول را زده و اگر آن را نداشته باشید فقط به برند خود ضربه زده‌اید.

 

بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ (Viral Marketing) شیوه‌ای از بازاریابی بوده که طرح آن باید در استراتژی هر کسب و کاری در ابتدا تعریف شود. بازاریابی ویروسی که بر محتوا تاکید دارد، به این مورد اشاره می‌کند پیام شما (در قالب محتوا متنی، تصویری، ویدویی و صوتی) باید قابلیت انتشار و به‌اشتراک‌گذاری داشته باشد. این روش مدل دیجیتال آن بوده در گذشته شرکت هایی که یک محصول بسیار عالی را تولید می‌کردند، خود به خود مردم از طریق روش بازاریابی دهان به دهان (Word Of Mouth Marketing) آن را به هم معرفی کرده و آن را تبلیغ می‌کردند.

 

بازاریابی تاثیرگذار

در بازاریابی تاثیرگذار (Influencer Marketing) شما باید برای گسترش و توسعه کسب و کار خود از افراد تاثیرگذار حوضه کاری خودتان استفاده کنید. این افراد که امروزه پیدا کردن شان از طریق شبکه های اجتماعی آسان شده و می‌توانند یک تبلیغ بسیار موثر برای شما بکنند، به شرطی که کاملا مرتبط با حوضه کاری تان باشند و تنها استفاده از افراد مشهور برای شما مفید نیست.

 

مقالات مشابه

دیدگاه و پرسش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکان وردپرس

دکان وردپرس در سال 1388 متولد شد. البته از ۷ سال قبل کلیت این سایت شکل گرفت که به صورت انفرادی تا سال ۹۸ ادامه داد اما بعد از اون با شکل گیری یک تیم متخصص این وب‌سایت با نام جدید و به طور رسمی و اختصاصی استارت یک شروع قدرتمند رو زد و تا کنون با خیلی از مشاغل و افراد همکاری داشته و اونها رو از کسب و کار سنتی که داشتند وارد دنیای امروز کرد.

مقالات اخیر

5 مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است

4 دلیل داشتن وب سایت برای کسب و کار

زمان مطالعه: 8 دقیقه

Bard AI – راهنمای استفاده از ربات جدید گوگل

زمان مطالعه: 3 دقیقه

رنک مث یا یواست سئو، کدام بهتر است؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

هوش مصنوعی گوگل – Bard AI

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مشاهده همه مقالات

مقالات برگزیده

مقالات برگزیده را می‌توانید از این قسمت ببینید

چگونه گوگل آنالیتیکس را در وردپرس نصب کنم؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

آموزش 50 روش بک لینک سازی برای وبسایت

زمان مطالعه: 10 دقیقه

نحوه اتصال گوگل آنالیتیکس به وب سایت وردپرسی

زمان مطالعه: 3 دقیقه

راهنمای تنظیم CDN رایگان کلودفلر در وردپرس

زمان مطالعه: 10 دقیقه

مشاهده همه مقالات

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد